HBOR i šest banaka: primljeno 47 kreditnih zahtjeva

Bez autora
Mar 21 2010

Hrvatska banka za obnovu i razvitak potpisala je ugovore o poslovnoj suradnji sa svih šest poslovnih banaka koje su prošle na 1. aukciji za dodjelu kvota kredita HBOR-a za provedbu Programa kreditiranja obrtnih sredstava koja je održana 19. veljače 2010. Do 19. ožujka zaprimljeno je 47 kreditnih zahtjeva u iznosu od oko 94 milijuna kuna. Od šest poslovnih banaka, koje su prošle na aukciji, zahtjeve su za sada dostavile njih četiri, a u HBOR-u očekuju da će do isteka roka od 45 dana u kojem banke trebaju dostaviti svoje kreditne zahtjeve biti realizirana ukupna svota od 200 milijuna kuna s kojom HBOR sudjeluje u prvoj aukciji modela A.

HBOR i šest banaka: primljeno 47 kreditnih zahtjevaHrvatska banka za obnovu i razvitak potpisala je ugovore o poslovnoj suradnji sa svih šest poslovnih banaka koje su prošle na 1. aukciji za dodjelu kvota kredita HBOR-a za provedbu Programa kreditiranja obrtnih sredstava koja je održana 19. veljače 2010., priopćili su iz HBOR-a u petak, uz napomenu kako je do 19. ožujka zaprimljeno 47 kreditnih zahtjeva u iznosu od oko 94 milijuna kuna.

Od šest poslovnih banaka, koje su prošle na aukciji, zahtjeve su za sada dostavile njih četiri, a u HBOR-u očekuju da će do isteka roka od 45 dana u kojem banke trebaju dostaviti svoje kreditne zahtjeve biti realizirana ukupna svota od 200 milijuna kuna s kojom HBOR sudjeluje u prvoj aukciji modela A.

Podsjetimo, u ovom modelu HBOR sudjeluje sa 40 posto, a banke sa 60 posto sredstava, s tim da banke imaju još 15 dana da dostave kreditne zahtjeve koji bi „pokrili“ preostalih 106 milijuna HBOR-ovih kuna.

Nakon toga HBOR mora u roku od 10 dana bankama dostaviti odluku o tome prihvaća li te kreditne zahtjeve, te u slučaju odobrenja banke trebaju u roku od pet dana zaključiti kreditne linije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik